Clash of Clans voor iOS en Android

Clash of Clans kan je op verschillende merken van telefoon of tablet spelen. Dit wil zeggen dat dit game geschikt is voor zowel iOS als voor Android. In de praktijk maakt het niet uit voor welk besturingssysteem je uiteindelijk kiest, want voor alle twee is de te volgen procedure uiterst eenvoudig. Je downloadt gewoon het game en direct nadien tik je op het woord installeren. Nadien kun je gewoon beginnen met het spel te spelen. Sommige mensen hebben toch nog vragen. Is de gebruikerservaring hetzelfde bij iOS en bij Android? Om onze lezers helemaal zekerheid te bieden, gaan we dat eens wat nader bekijken.

Clash of Clans spelen op iOS

Natuurlijk is het simpel om Clash of Clans te downloaden en de installatie uit te voeren op een tablet of telefoon die draaen op iOS. Beginnen met dit spel is poepsimpel. Soms komt er toch meer bij kijken. De eerste maal dat je met Clash of Clans aan de slag gaat, doe je dat met een smartphone of tablet die je op dat moment gebruikt. Dat is enkel logisch. Tegelijk denk je niet aan later.

Meestal gebruik je inderdaad een telefoon of tablet gedurende een langere tijd. Je denkt niet aan het moment dat je een nieuwe telefoon of tablet koopt. Apple is immers solide en gaat nooit kapot bij normaal gebruik. Dat is buiten de onvoorziende omstandigheden gerekend. Telefoons en tablets vallen wel eens of komen soms ergens terecht waar je het nooit had verwacht: in een plas met water of zelfs op een verstrooid moment: in de wasmachine. Dan pas denk je eraan dat niet alleen je telefoon of tablet aan vervanging toe is, maar ook alles dat erop opgeslagen was. Dit geldt dus ook voor je successen die je boekte met Clash of Clans. Hoe krijg je die namelijk naar een iOS telefoon of tablet overgeschreven? Net hier staan we even bij stil.

Wat moet je doen om je goede resultaten bij te houden wanneer je een nieuwe telefoon of tablet van Apple hebt?

Je succesvolle resultaten terug ophalen en gewoon verder spelen vanaf waar je gebleven was? Het kan gewoon. Je moet er wel wat voor doen. Bij een telefoon of tablet op iOS, ga je naar de instellingen van Clash of Clans hack. Nadien kun je de beide toestellen met elkaar verbinden en kun je de gegevens overzetten.

Clash of Clans hack

Wat moet je doen om je winst over te dragen naar een nieuw toestel dat draait op Android?

Het overzetten van resultaten is ook mogelijk met Android. Ook hier hoef je je rank en winst niet te verliezen. Ook bij Android kies je voor de instellingen van Clash of Clans. Op die manier kun je twee toestellen in contact laten komen en zo alle nodige data overnemen die nodig zijn om verder te spelen.

Kun je ook data van iOS naar Android meenemen?

Soms wissel je niet alleen van toestel maar ook van merk. Ook dan heb je de optie om je persoonlijke data niet alleen te bewaren, maar ook op een ander toestel over te brengen. Dit doe je eveneens door naar de instellingen van het game Clash of Clans te gaan. Daar selecteer je de mogelijkheid om je toestel te laten in contact komen met je nieuwe telefoon of tablet. Zo is het een koud kunstje om je successen niet alleen te bewaren maar ook verder te zetten op Android.

Zo kun je als verknochte gamer altijd voortwerken aan je reputatie. Je scores zijn immers veilig en je rank blijft bestaan, ook al heb je dan een nieuw toestel gekocht.